Unes 300 persones s'han reunit aquest dissabte a plaça Catalunya per celebrar una assemblea. (Foto: ACN)
Unes 300 persones s'han reunit aquest dissabte a plaça Catalunya per celebrar una assemblea. (Foto: ACN)
Barcelona

Els indignats acorden acampar a plaça Catalunya coincidint amb el dia de reflexió i les eleccions

El moviment 15-M ha tornat a plaça Catalunya, un petit grup ja s'hi ha instal·lat i no té intenció de marxar, però, per ara, la gran majoria no s'hi quedarà. Ho farà la setmana que ve, coincidint amb la jornada de reflexió i el mateix dia de les eleccions. Així ho ha decidit l'assemblea general celebrada en aquest cèntric espai que els indignats ja van ocupar els mesos de maig i juny passat. La cita ha aplegat unes 300 persones i la decisió s'ha pres per consens.

Actualitzat
Els indignats s'han tornat a trobar a plaça Catalunya, on fa gairebé vuit mesos va començar la protesta. És la tercera gran assemblea que hi celebren des que es va desallotjar l'espai, el 30 de juny, i l'objectiu que tenien era decidir quines accions emprenen i si ocupaven la plaça el que queda de campanya.

Entre les decisions preses hi ha la de donar suport a diferents protestes i vagues en l'àmbit de la sanitat i la universitat que ja estan convocades però també la d'impulsar una manifestació divendres que ve en defensa del dret a l'habitatge. Després de la protesta està previst acampar de nou, i durant tot el cap de setmana, en aquest cèntric espai que ja van ocupar els mesos de maig i juny passat

Un grup reduït de persones ja va plantar aquest divendres tres tendes a la plaça i té intenció de quedar-s'hi. El seu representant ha demanat "suport" a l'Assemblea per mantenir un punt d'informació fix de dia i de nit.

Les autoritats, amatents

L'alcalde de Barcelona havia demanat als indignats, hores abans que prenguessin aquestes decisions, que no ocupin de manera permanent la plaça de Catalunya. Xavier Trias ha fet una crida per demanar "sentit comú". Ha dit que no posarien impediments per a la celebració de l'assemblea ni objeccions que la gent s'expressi, "però apropiar-se d'una plaça no té sentit", ha conclòs.

Per la seva banda, fonts del Departament d'Interior han comentat a l'agència EFE que estarien "atents a les decisions que prenguin els indignats en assemblea", per si és necessari prendre alguna mesura.






Anar al contingut