Els independentistes presos denuncien "manca de col·laboració" de l'Estat durant el 17A

Els independentistes presos denuncien "manca de col·laboració" de l'Estat durant el 17A

Els independentistes presos denuncien "manca de col·laboració" de l'Estat durant el 17A

Actualitzat
TEMA:
Atemptats Barcelona Cambrils
Els nou dirigents independentistes que estan empresonats (ACN)

Els nou dirigents independentistes que estan empresonats (ACN)

Els líders independentistes que són a la presó han volgut mostrar la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i a Cambrils. A través d'una carta, feta pública aquest dimecres, recorden les víctimes mortals, els ferits i els seus familiars, però també critiquen la falta de col·laboració de l'Estat i d'alguns dels seus organismes:

"Volem denunciar la manca de col·laboració de l'Estat i d'alguns dels seus organismes. No podem tancar els ulls davant la informació que ens arriba del sumari del 17 d'Agost i que evidencia l'estreta relació entre l'imam de Ripoll, el líder ideològic de l'atemptat, i el CNI"

En el text, insten el govern espanyol "a respondre aquests interrogants" per respecte "a les víctimes, a la ciutadania i a la transparència".

Elogi dels Mossos d'Esquadra

Els cinc consellers del govern Puigdemont que són a les presons de Lledoners i Puig de les Basses, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els Jordis fan un elogi als Mossos d'Esquadra i "a la investigació i a la lluita antiterrorista" que ha dut a terme el cos en els darrers anys.

"Els diferents operatius que es van activar des del moment que es va produir l'atemptat van permetre que al cap de cinc dies poguéssim donar per desactivada la cèl·lula terrorista. Això no és una casualitat, és el fruit de molts anys de treball, de creure fermament que la seguretat d'un país és un dels pilars que garanteixen la seva llibertat"

Els dirigents independentistes remarquen que el 17A "es va fer evident que Catalunya tenia una policia equiparable als millors cossos policials del món". A més, destaquen la "comunió" entre la policia i la ciutadania que hi va haver durant aquells dies.

La felicitació als Mossos d'Esquadra la fan extensiva als altres cossos policials i a la resta de serveis d'emergència:

"És un bon moment per recordar la professionalitat i l'entrega dels servidors públics. Mossos d'Esquadra i resta de forces policials, Guàrdia Urbana, Serveis d'Emergències Mèdiques, Protecció Civil, Serveis Socials i tots els voluntaris que es van bolcar per ajudar en el que fes falta"

En l'escrit també elogien la reacció de la ciutadania, que diuen que "va decidir no doblegar-se davant de la violència" i que va sortir al carrer al crit de "No tinc por", la mateixa frase que fan servir per titular la carta:

"On unes hores abans hi havia mort, silenci i buidor, la gent va recuperar el carrer per fer-ne un espai de pau i llibertat. Un cop més, Barcelona i Catalunya van mostrar al món la seva cara més solidària, més cívica i més humana"

Crida a la concòrdia i la pau social

Els polítics i líders socials fan una crida a dur a terme "un treball transversal i interdepartamental" a favor d'una societat "integradora".

"Caldrà continuar treballant en la prevenció, en la detecció de la radicalització i en la construcció d'una societat integradora i respectuosa en la pluralitat de valors que la conformen"

En aquest sentit, acaben el text recordant l'abraçada dels pares d'un dels nens morts a la Rambla amb l'imam de Rubí com "una imatge que simbolitzava la concòrdia i la pau social que tots nosaltres desitgem":

"Era la imatge de la reconciliació, del diàleg i la fraternitat, l'únic camí que entenem que pot acabar amb la intolerància, el frontisme i els conflictes"

La carta la signen Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils Govern empresonat Oriol Junqueras Carme Forcadell Raül Romeva Joaquim Forn Jordi Turull Josep Rull Dolors Bassa Jordi Sànchez Jordi Cuixart