Barcelona

Els immigrants hauran d'estudiar català i conèixer Catalunya per aconseguir el certificat d'integració

El Parlament ha aprovat la llei d'acollida per a immigrants. La principal novetat de la normativa és que crearà un sol certificat d'integració i, per tant, unificarà el document que ja expedien alguns ajuntaments. Per obtenir el certificat caldrà fer classes de català i de coneixements de la societat catalana i del món laboral. El certificat no serà obligatori però donarà avantatges per obtenir papers.

Actualitzat
En ple debat sobre el paper dels immigrants, Catalunya s'ha convertit en la primera comunitat autònoma que regula l'acollida dels ciutadans estrangers.

La llei aprovada pel Parlament crearà un servei d'acollida universal i homogeni que vol  garantir la igualtat i la cohesió social. La llei també estableix que la llengua d'acollida a tots els municipis serà el català.

La novetat principal de la normativa és que Generalitat crearà un sol certificat d'integració per a tot el país, i per tant unificarà els documents que ja expedien alguns municipis.

No serà obligatori però oferirà avantatges


Per aconseguir el certificat d'integració, els nouvinguts hauran d'acreditar unes competències lingüístiques bàsiques, coneixements del món laboral i de la societat catalana.

Els ajuntaments seran els encarregats de garantir aquesta formació. Els nouvinguts hauran de fer 135 hores de classes de català, 20 hores del model de societat i el marc jurídic, com els drets i els deures, i 10 hores de classes sobre el món del treball.

Aquest serà un procés de formació voluntari que permetrà acreditar documentalment l'arrelament a Catalunya. D'aquesta manera serà més fàcil accedir al mercat laboral, i facilitarà doncs la residència legal i ajudarà a obtenir la nacionalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut