Les armilles grogues dels iaioflautes han envaït el Parlament
Les armilles grogues dels iaioflautes han envaït el Parlament
Barcelona

Els iaioflautes reben el Premi Solidaritat 2016 al Parlament

En el discurs que han fet després de rebre el premi, han denunciat la corrupció, els oligopolis i la "crisi de solidaritat" en relació amb els refugiats

Actualitzat

El col·lectiu dels iaioflautes ha rebut aquest dimecres el Premi Solidaritat 2016, que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). El guardó l'ha recollit Juan Navarro, acompanyat d'altres membres del col·lectiu i enmig d'una llarga ovació de les més de 200 persones que han omplert l'auditori.

En nom del col·lectiu, Alfonso Romero i Rosario Cunillera s'han reivindicat com a "filles del 15M" i d'altres col·lectius, com Stop Pujades, el Sap Muntanya, l'Ateneu la Bòbila, Feministes Indignades, Putes Indignades, Cuineres Indignades, el sindicat de manters, Metro Munster, les Kellys, la PAH i "tots els qui lluiten per una vida digna".

En el discurs que han fet després de rebre el premi, els iaioflautes no han estalviat crítiques cap a les administracions per les retallades; han denunciat la corrupció, els oligopolis i la "crisi de solidaritat" en relació amb els refugiats. També han alertat sobre el rebrot dels feixismes i han convidat els assistents a fer un minut de silenci de peu dret pels migrants "que moren per la incapacitat dels governants".

D'altra banda, el diari CatalunyaPlural.cat ha rebut la menció especial als mitjans de comunicació.

Anar al contingut