Barcelona

Els "iaioflautes" ocupen l'Institut Català de la Salut perquè "la salut no pot ser un negoci"

Una vintena de "iaioflautes" han ocupat el vestíbul de l'Institut Català de la Salut en defensa de la sanitat pública i contra la privatització. Un centenar de manifestants els donaven suport des de l'exterior de l'edifici situat a la Gran Via de Barcelona.

RedaccióActualitzat
Els "iaioflautes" han ocupat l'Institut Català de la Salut (ICS) vestits amb les característiques armilles groc fluorescent. El col·lectiu, que es defineix com la generació que va lluitar i aconseguir una vida millor per als seus fills i filles, s'ha concentrat al vestíbul de la seu de l'ICS, al número 587 de la Gran Via de Barcelona, per expressar el seu rebuig a les retallades i la privatització de la sanitat pública.

Segons ha declarat un dels portaveus del col·lectiu, els responsables de l'ICS han tancat les portes de la seu quan han vist entrar els primers "iaioflautes" del centenar que hi havia concentrats a la porta amb una gran pancarta. La vintena que ha aconseguit entrar al vestíbul, ha repartit un manifest sota el títol "Contra la privatització de la sanitat pública" on denuncien que "la salut no pot ser un negoci". El col·lectiu, que ha emmarcat aquestes accions dins dels actes commemoratius del segon aniversari del 15-M, considera que "avui el sistema públic de salut és sistemàticament atacat, desmantellat, venut i mercantilitzat pels actuals governs, còmplices de l'oligarquia financera".

Han aprofitat per carregar contra la Llei Mato, que exclou els immigrants sense papers de la sanitat pública, i la resposta a aquesta per part del govern de la Generalitat "encapçalat per Artur Mas i executat pels consellers d'Economia i de forma protagonista pel de Salut, Boi Ruiz" que els fa pensar que per a ells "la salut és un gran negoci".

El manifest dels "iaioflautes" alerta sobre la quantitat de "sales i llits hospitalaris tancats, serveis suprimits, llistes d'espera incrementant-se, treballadors acomiadats o subjectes a ERO, disminucions salarials, (...) malalts desatesos fins a conseqüències gravíssimes, inclosa la mort", tot això, fruit "de parasitar el sistema públic, externalitzar els serveis, la gestió i la propietat", han afegit.

Els manifestants han demanat la dimissió del conseller de Salut, antic president de la patronal de la sanitat catalana Unió Catalana d'Hospitals, a qui acusen de continuar "treballant pels mateixos interessos des del govern en comptes de pel conjunt de la ciutadania". Un cop han acabat la concentració, el centenar de concentrats s'ha dirigit a la Plaça Catalunya on duen a terme una assemblea.
Anar al contingut