Els "iaioflautes" han sortit de la seu d'Interior al cap d'una hora
Els "iaioflautes" han sortit de la seu d'Interior al cap d'una hora.
Barcelona

Els "iaioflautes" desocupen Interior després de reunir-se amb el número dos de la conselleria

Mig centenar de persones del col·lectiu dels "iaioflautes" ha ocupat aquest dijous durant aproximadament una hora la conselleria d'Interior, al carrer Diputació de Barcelona. El grup ha demanat reunir-se amb el conseller Felip Puig. Finalment, han abandonat el vestíbul de la conselleria després que el departament hagi acceptat que una delegació dels "iaioflautes" s'entrevistés amb el secretari general de la conselleria, Xavier Gibert.

RedaccióActualitzat
Durant la protesta, s'ha llegit un manifest en defensa dels drets i les llibertats civils i s'ha demanat que s'alliberi els empresonats pels aldarulls de la vaga general del 29 de març. L'acte també ha servit per denunciar "l'enduriment del Codi Penal, amb l'ampliació de la legislació antiterrorista, la restricció del dret de reunió, el foment de la delació ciutadana, així com l'empresonament i detenció preventiva".

També denuncien "la pràctica policial repressiva contra els vaguistes del 29-M arreu de l'Estat" i sobretot l'actuació del Departament d'Interior de la Generalitat i el cos de Mossos d'Esquadra amb "detencions arbitràries, identificacions massives en concentracions pacífiques". En aquest sentit, els "iaioflautes" han recordat els empresonaments dels joves Isma, Dani i Javi, que han qualificat d'"injustos i increïbles", i un altre cop n'han demanat la llibertat.

Crida a mobilitzar-se el 12-M

Els "iaiofalutes" han emplaçat a fer "una massiva i pacífica mobilització europea i mundial" el 12 de maig, coincidint amb el primer aniversari del moviment del 15-M. En aquest sentit, en el seu web i a través del seu Twitter, els "iaioflautes" exigeixen: "Ni un euro més per rescatar els bancs; educació, sanitat pública i de qualitat; no a la precarietat. Retirada de la reforma laboral i la jubilació al 67; dret a l'habitatge digne i renda bàsica universal.

I és que pels "iaioflautes" "els pressupostos i darreres mesures presentades pel govern aprofundeixen en la línia de destruir la sanitat i educació públiques i universals, ens aboquen a la depressió econòmica i fan que el futur sembli incert i gris". Tot i això, adverteixen: "Tenim una bona notícia: el futur no està escrit. Està en les nostres mans que sigui diferent".

Davant d'això, el col·lectiu conclou en el seu web: "És imprescindible una rebel·lió ciutadana contra els plans de l'oligarquia financera i els seus polítics còmplices, que volen garantir els seus beneficis sacrificant les nostres vides".

Anar al contingut