Londres

Els històrics Led Zeppelin tornen per un dia als escenaris fent les delícies dels seus seguidors

Els seguidors de Led Zeppelin van quedar més que satisfets amb la tornada de la banda, només per una nit, als escenaris. Vint-i-set anys després de la seva dissolució, aquests veterans del rock van oferir un concert a Londres per a 20.000 seguidors incondicionals. Ara s'haurà de veure si la peça tornarà a sonar en una gira de reunificació o si es quedarà en aquest únic concert a Londres. Hi ha versions de tot tipus, mentre els membres de Led Zeppelin mantenen una ambigüitat molt calculada.

Actualitzat
Els tres membres fundadors de Led Zeppelin van ressuscitar la seva llegenda a l'escenari de l'02 Arena de Londres. El vocalista Robert Plant, el guitarra Jimmy Page i el baixista John Paul Jones van tornar a tocar junts les partitures d'una de les bandes més influents de finals dels 60. Faltava el bateria John Bonham, que va morir el 1980 després d'ingerir una gran quantitat d'alcohol. Però l'herència continua i el seu lloc el va ocupar a un bon nivell el seu fill, Jason, 27 anys després de la desaparició de la banda britànica.

Van ser dues hores d'èxtasi, de repàs als grans clàssics de la història del rock. L'02 Arena estava ple d'uns 20.000 privilegiats que havien guanyat l'entrada entre un milió de sol·licituds. El motiu de la reunificació va ser un homenatge al fundador d'Atlantic Records, Ahmet Ertegün, que va morir el 2006. Per això la companyia discogràfica ha editat un doble recopilatori que conté 24 cançons seleccionades personalment pels membres de la banda. No hi falta "Stairway To Heaven", una de les peces culminants de la història del rock i motiu de tot tipus d'especulacions sobre les hipotètiques referències satàniques de la lletra.
Anar al contingut