Vehicles policials al costat d'un dels vaixells que allotja els milers d'agents desplaçats a Barcelona
Vehicles policials al costat d'un dels vaixells que allotja els milers d'agents desplaçats a Barcelona
Madrid

Els guàrdies civils volen denunciar la "situació humiliant" dels desplaçats a Catalunya

Les vuit associacions de la Guàrdia Civil es plantegen denunciar les condicions de feina davant els tribunals, els organismes de salut laboral i, fins i tot, el Parlament Europeu

RedaccióActualitzat

Fa uns dies van ser els sindicats de la Policia Nacional i ara són totes les associacions dels guàrdies civils. Les vuit associacions de la Benemèrita estudien mesures per denunciar davant els tribunals, els organismes de salut laboral i, fins i tot, el Parlament Europeu la "situació humiliant" dels agents destinats a Catalunya des del setembre.

Les associacions AUGC, AEGC, ASESGC, UniónGC, UO, IGC, APROGC i IGC han enviat una carta al director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, per demanar una reunió urgent per abordar els problemes, uns problemes que sintetitzen en apartats com la durada del desplegament, la incertesa sobre la seva finalització, la suspensió del règim de jornada i permisos o la previsió inexistent dels relleus.

Els agents es queixen de les condicions dels allotjaments, "que no compleixen els estàndards mínims de salut i higiene en el treball, i la falta de pagament de totes les compensacions promeses o de les indemnitzacions pels serveis prestats. Les associacions assenyalen que "aquestes circumstàncies generen intranquil·litat, desmotivació i sentiment d'engany, i cal prendre mesures per solucionar-les de manera urgent."

L'estada dels agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya s'ha anat allargant des que van arribar. En principi, el Ministeri de l'Interior ha fixat fins al 17 de novembre la presència dels vaixells als molls del port de Barcelona.

ARXIVAT A:
Article 155
Anar al contingut