Encaixada de mans entre Mas i Junqueras un cop aprovada la resolució del 9-N. (Foto: EFE)
Encaixada de mans entre Mas i Junqueras un cop aprovada la resolució del 9-N. (Foto: EFE)
Barcelona

Els grups pro consulta proposen els set membres de la comissió de control del 9-N

Els designats són Mercè Barceló, Joaquim Brugué, Alfons González, Miquel Martin, Marc Marsal, Jordi Matas i Benet Salellas

RedaccióActualitzat

Els grups parlamentaris proconsulta han presentat una proposta conjunta per designar els set membres de la comissió de control del 9-N, tot i la impugnació del govern espanyol. Es tracta de la catedràtica de Dret Constitucional Mercè Barceló, els catedràtics de Ciència Política Joaquim Brugué i Jordi Matas, el catedràtic de Dret Civil Miquel Martín, el doctor en Dret Alfonso González, i els advocats Marc Marsal i Benet Salellas.

Aquests set noms han estat consensuats per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, i està previst que el ple del Parlament d'aquesta setmana els designi perquè constitueixin la comissió de control de la consulta del 9 de novembre. El PSC ha declinat, finalment, proposar els seus candidats per la "falta de seriositat" de la comissió, segons ha explicat la portaveu dels socialistes catalans, Esther Niubó.

Si la llei i el decret queden suspesos pel Tribunal Constitucional, la mesa i la junta de portaveus decidiran si mantenen aquest punt de l'ordre del dia al ple.

 

Anar al contingut