Madrid

Els grups del Congrés no aconsegueixen consensuar una condemna al conflicte a Al-Aaiun

El Congrés dels Diputats no ha emès cap comunicat de condemna sobre el que ha passat a la capital del Sàhara Occidental. Les negociacions que s'han fet fins ara per consensuar un escrit han fracassat i els grups, tot i que continuen negociant, encara no s'han posat d'acord. El PSOE havia anunciat inicialment que hi havia una entesa per condemnar la violència a Al-Aaiun, però alguns partits han desmentit aquestes informacions i el grup socialista ha rectificat i ha demanat després perdó per la precipitació de l'anunci.

Actualitzat
El PSOE havia afirmat en un primer moment que els grups havien consensuat un comunicat de condemna als fets a Al-Aaiun que incloïa el rebuig a la violència que s'hi ha produït.

Els partits, però, ho han desmentit i se n'han desmarcat. ICV-EUiA assegura que el document redactat és "insuficient" i reclama una condemna més dura al regne de Marroc. De fet, aquesta és una de les crítiques que en les darreres hores s'ha fet al govern de Zapatero, que no ha condemnat el govern marroquí per la violència exercida contra la població saharaui, cosa que la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha justificat.

Altres partits com ara el PNB i CiU han explicat que ni tan sols se'ls havia consultat el contingut del comunicat. Això ha fet que el PSOE fes marxa enrere i demanés perdó per la precipitació de l'anunci.

Els grups continuen negociant, però sembla difícil que s'arribi a un acord aquest dilluns.

Anar al contingut