Els grans inversors aposten pel bitcoin, que torna a estar pels núvols

La criptomoneda assoleix un reconeixement públic amb grans empreses i institucions que fa que pugi un 166% aquest any

Jordina Molas SalortActualitzat

El bitcoin torna a estar pels núvols. Aquesta setmana, la seva cotització ha fregat el màxim històric, que va marcar ara fa 3 anys. Tot i que en les últimes hores ha perdut una mica d'embranzida, un bitcoin es paga ara a més de 19.000 dòlars, un 166% més que a principis d'any.

No és el primer cop que aquesta criptomoneda es dispara, però la diferència és que ara hi està apostant un perfil d'inversors institucionals amb molt nom i pes.

Als Estats Units, la plataforma de pagaments Paypal ha fet un pas endavant amb el bitcoin, i l'ha acceptat com a moneda de pagament. Es poden comprar i vendre des de la seva aplicació i també es podran pagar productes.

 

La decisió s'ha interpretat com un reconeixement públic de les criptomonedes, i no és l'únic. D'altres grans companyies i bancs també hi estan invertint i, el que és més significatiu, ho han reconegut públicament. I això ha tingut un efecte crida. Ho explica Daniel Salmerón, fundador European Blockchain Convention:

"Potser només és per objectius de màrqueting o comercials, perquè han vist que hi ha més gent que l'utilitza. L'efecte xarxa és més gran i els beneficis són més tangibles."

Amb la pandèmia i la crisi, hi ha molts diners entre els inversors, i la gent que pot, estalvia, ara no es gasta. I per això hi ha qui ho veu com una alternativa d'inversió.

Bill Noble, Token Metrics: "Volen una moneda que els doni poder adquisitiu i els protegeixi si les divises cauen molt, perquè els bancs centrals no paren d'imprimir diners per ajudar el món a sobreviure al virus i a la inestabilitat."

 

Canvi en el perfil d'inversors

A diferència del màxim històric del 2017, s'hi veu un canvi en el perfil dels inversors. Llavors eren particulars, molts d'ells joves atrets pel risc i el diner ràpid. En aquell moment, les recerques a Google per comprar bitcoins es feien els caps de setmana. Ara s'ha vist que és els dies laborables quan puja més, quan els diners es mouen de manera professional.

Però és una alternativa amb molt de risc, perquè el bitcoin atreu també l'especulació. Ara s'ha arribat als nivells de fa 3 anys, quan un bitcoin va fregar els 20.000 dòlars. Però llavors a aquell pic el va seguir una patacada fins als 3.000 dòlars.

 

Daniel Salmerón, fundador de l'European Blockchain Convention, diu que "l'argument que és una garantia de valor cau pel seu propi pes. La proposta de valor actual és enriquir-se ràpid, però pot ser que aquesta proposta de valor inicial es converteixi en més tangible, racional o desitjable en un futur."

ARXIVAT A:
BitcoinCriptomonedes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut