Madrid

Els grans bancs espanyols alerten que es replantejaran la presència a Catalunya si s'independitza

Els empresaris també alerten dels riscos d'una declaració unilateral d'independència

Actualitzat

L'Associació Espanyola de la Banca i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi,  ha dit en un comunicat conjunt que l'exclusió de Catalunya de la zona euro comportaria greus problemes d'inseguretat jurídica per a totes les entitats bancàries amb presència a Catalunya, que es podrien veure obligades a reconsiderar la seva presència al territori, cosa que comportaria menys crèdit i més car. Formen part de l'AEB i la CECA totes les grans entitats de la banca espanyola, incloses CaixaBank i Sabadell.

Per la seva banda, també el Cercle d'Empresaris s'ha posicionat sobre el 27-S. El president dels empresaris, Javier Vega de Seoane, ha assegurat que "si tot canvia tant" probablement seria bo fer una revisió de la Constitució espanyola, i aquí tindria cabuda l'actualització del sistema de finançament de les comunitats autònomes.

En una roda de premsa després de fer pública una declaració institucional aprovada per la junta directiva de cara a les pròximes eleccions de Catalunya, Vega de Seoane ha assegurat que, en general, els empresaris catalans estan "horroritzats" davant un escenari d'independència, i ha reconegut que han reaccionat "una miqueta tard".

En la seva declaració institucional, el Cercle d'Empresaris es mostra convençut que si prosperés la pretensió sobiranista "l'economia espanyola i especialment la catalana patiria gravíssims danys" i que, a més, Catalunya "deixaria de pertànyer, amb caràcter immediat, a la UE, a l'euro, a les Nacions Unides i a l'Organització Nacional del Comerç".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut