Dues dones passegen amb un gos lligat a Barcelona
Dues dones passegen amb un gos lligat a l'Eixample (Ajuntament de Barcelona/Antonio Lajusticia Bueno)
Barcelona

Els gossos podran anar deslligats a un centenar de "zones d'esbarjo" a Barcelona

Es concretaran abans que acabi l'any i n'hi haurà a tots els barris perquè les famílies amb gossos tinguin aquests espais a menys de 10 minuts de casa

Barcelona fixarà el mes que ve un centenar de Zones d'Ús Compartit (ZUC) per als gossos i la ciutadania. En aquests espais, els gossos podran anar deslligats, excepte els potencialment perillosos.

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la modificació de l'ordenança de tinença d'animals que recollirà un decret amb aquestes zones.

Es tracta de "dotar d'espais d'esbarjo" als més de 180.000 gossos de la ciutat i garantir que el 95% de les famílies amb gos tinguin un espai a menys de 10 minuts de casa, segons ha explicat la tercera tinent d'alcalde de Barcelona, Laia Bonet. També ha dit que es vol "mantenir una bona convivència amb els altres usuaris de l'espai públic".

Les Zones d'Ús Compartit estaran senyalitzades i funcionaran en horaris determinats. En total, sumaran 900.000 metres quadrats i n'hi haurà a tots els barris de la ciutat.

Fa sis anys, va començar a funcionar una zona de gossos a la platja de Barcelona.

El nou text de l'ordenança de tinença d'animals ha rebut el vot favorable del govern municipal (Barcelona en Comú i PSC), Junts i Ciutadans i l'abstenció d'ERC, PP, Valents i la regidora no adscrita, María Magdalena Barceló.

Aquestes zones d'ús compartit estan previstes des del 2014 a l'Ordenança de protecció, tinença i venda d'animals, però encara no s'han desplegat, malgrat les protestes dels propietaris de gossos. Ara s'elimina l'obligatorietat de disposar d'un carnet de tinença cívica responsable per fer ús d'aquestes zones.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut