Bàsquet

Els Golden State Warriors igualen el rècord de victòries dels Chicago Bulls de Michael Jordan

L'equip californià vol passar a la història. I, per fer-ho, només els cal una victòria més en l'últim partit de la Lliga regular. Un triomf més per batre un rècord que semblava inabastable, el de les 72 victòries i només 10 derrotes dels Chicago Bulls de la temporada 1995-96.

Daniel AlentoActualitzat

Els Golden State Warriors, vigents campions de l'NBA i millor equip de la present edició de la Lliga regular d'aquesta competició, han igualat el rècord de victòries que els Chicago Bulls de Michael Jordan van establir la temporada 1995-96 amb 72 victòries per nomes 10 derrotes. L'equip californià ha guanyat a la pista dels San Antonio Spurs per 86 a 92, i ha sumat la seva victòria 72 en 81 partits.

Dimecres, els Warriors tancaran la Lliga regular a la seva pista davant dels Memphis Grizzlies. Amb un triomf més establirien un nou registre històric a la Lliga professional nord-americana. Entre aquell equip mític del Bulls i aquests Warriors hi ha una coincidència. Steve Kerr, ara entrenador del conjunt d'Oakland i la temporada 95-96 base de la franquícia de Chicago. Un excompany de llavors, Scottie Pippen, s'ha afanyat a felicitar-lo a les xarxes socials.

La marca que ja han aconseguit és la de ser el primer equip a tancar la primera fase de la temporada sense perdre cap dels partits que ha disputat en nits consecutives, sense dia de descans, el que els americans anomenen "back-to-back games". En aquest triomf dels Warriors a la pista dels Spurs, el primer dels actuals campions des de l'any 1997 en una sèrie de 33 derrotes consecutives, el màxim encistellador ha estat l'habitual Stephen Curry, amb 37 punts (a més de 5 rebots i 5 assistències).

La franquícia de San Antonio s'ha quedat a només un partit de batre també un rècord, el de ser el primer equip que tancava una Lliga regular sense perdre cap dels 41 partits que es disputen com a local. El seu entrenador, Greg Popovich, ja havia manifestat abans del matx que no donava cap importància a aquest fet. Una prova de les paraules del tècnic és el fet que ha donat descans a una de les seves peces clau, l'aler pivot Tim Duncan, pensant en els "play-off". Un luxe que els Warriors, immersos en la lluita per aconseguir una fita històrica, no es poden permetre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut