Larry Page i Serguei Brin, fundadors de Google, en una imatge d'arxiu (Reuters / Jacob Silberberg)
Larry Page i Serguei Brin, fundadors de Google, en una imatge d'arxiu (Reuters / Jacob Silberberg)
Mountain View

Els fundadors de Google abandonen la primera línia del gegant tecnològic

Sundar Pichai, que ja va rellevar Larry Page i Serguei Brin al capdavant del buscador, també agafa ara les regnes d'Alphabet, l'empresa matriu del grup

Actualitzat

"Si la companyia fos una persona, seria un jove adult de 21 anys i seria el moment d'abandonar el niu."

La companyia que, certament, s'ha fet gran és Google, i els que diuen això són els seus pares orgullosos: els fundadors Larry Page i Serguei Brin.

Page i Brin eren director executiu i president d'Alphabet, l'empresa matriu creada al 2015 per separar els negocis del gegant tecnològic, i, ara, han anunciat que deixen els càrrecs. Tots dos, però, hi continuaran vinculats com a consellers i, a més, amb poder de decisió perquè controlen el 51% del poder de vot.

En un comunicat, Page i Brin expliquen que ara toca començar una etapa nova:

"Tot i que ha estat un gran privilegi estar profundament involucrats en la gestió diària durant tant de temps, creiem que és hora d'assumir el paper de pares orgullosos: oferir consells i amor, però no renyar cada dia!" 

Al mateix comunicat, expliquen que Alphabet i Google ja no necessiten tenir un conseller delegat cadascun i que Sundar Pichai, principal executiu de Google, també es converteix en el responsable d'administrar les inversions de la companyia matriu:

"Alphabet i Google ja no necessiten dos consellers delegats i dos presidents. A partir d'ara, Sundar serà el conseller delegat de Google i Alphabet."

Pichai, que fa 15 anys va entrar a treballar amb Page i Brin a Google, va liderar els equips d'Android i Chrome abans de passar al capdavant de Google el 2015.

 

Sundar Pichai, durant una conferència a Texas el mes d'octubre passat (Reuters / Brandon Wade)

 

Després de l'anunci dels dos fundadors del buscador, Pichai ha mostrat la seva disposició a continuar treballant amb ells des dels seus nous rols:

 

 

"Gràcies a ells, tenim una missió eterna, valors perdurables i una cultura de col·laboració i exploració. És una base sòlida sobre la qual continuarem construint"

 

Després que Page i Brin anunciessin que deixen Alphabet, les accions de la matriu de Google han registrat una pujada de l'1,75% en l'índex borsari Nasdaq.

 

Façana de la seu que té Google a Nova York (Reuters / Brendan McDermid)

 

Del garatge d'una amiga a gegant d'Internet

Larry Page i Serguei Brin van fundar Google l'any 1998 al garatge de la seva amiga Susan Wojcicki a Menlo Park. El que era un projecte d'investigació de dos estudiants de doctorat de la Universitat de Stanford s'ha acabat convertint en un dels gegants tecnològics.

En pocs anys, Google es va obrir pas en el mercat i va superar competidors com AltaVista, Yahoo!, HotBot o Excite.com. Després de sobreviure a la punxada de la bombolla de les puntcom l'any 2000, es va consolidar de forma definitiva.

 

 

Des d'aleshores, l'imperi amb seu a la ciutat californiana de Mountain View ha crescut exponencialment i ha esdevingut un negoci que ingressa anualment més de 100.000 milions de dòlars (uns 85.000 milions d'euros).

Fa 21 anys, Page i Brin eren dos estudiants d'Informàtica de Stanford i ara són dos homes de 46 anys amb un patrimoni de 50.800 milions de dòlars en el cas de Page i de 49.000 milions en el de Brin.

"Mai hem estat dels que s'aferren a càrrecs de gestió si pensem que hi ha una millor manera de dirigir l'empresa", apunten en el comunicat Page i Brin, que entre 2001 i 2011 ja van cedir les regnes del cercador a Eric Schmidt.

 

El logo de Google, en una fira tecnològica de París (Reuters / Charles Platiau)

 

ARXIVAT A:
Google
Anar al contingut