Caracas

Els funcionaris veneçolans només treballaran dos dies a la setmana arran de la crisi elèctrica

Mentrestant, l'oposició comença a recollir firmes per activar el referèndum sobre la reducció del mandat del president de 6 a 4 anys

RedaccióActualitzat

Decisió dràstica de Maduro a Veneçuela. Els funcionaris només treballaran dos dies a la setmana, els dilluns i els dimarts. La decisió s'emmarca dins les mesures d'urgència que està adoptant el govern de Nicolás Maduro per fer front a la crisi energètica. El mateix president ja va anunciar fa dues setmanes que els treballadors públics no fonamentals no treballarien els divendres d'aquest mes ni del maig. Ara, el vicepresident ha afegit que tampoc hi haurà activitat els dimecres ni els dijous. En el cas dels centres educatius i les seus oficials, només deixaran d'obrir els divendres.

L'origen de les restriccions és el col·lapse operatiu de la principal central hidroelèctrica de Veneçuela pel nivell de l'embassament, com a conseqüència de dos anys de sequera extrema.

Tot plegat coincideix amb la decisió de l'oposició veneçolana de començar el procés per revocar Nicolás Maduro. Aquest dimecres arrenca la recollida de firmes per poder activar el referèndum, que ha de servir per reduir el mandat de l'actual president de 6 a 4 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut