Barcelona

Els funcionaris de presons bloquegen l'accés a Brians 1 i 2, Quatre Camins i la presó de Tarragona

Els funcionaris de presons estan bloquejant aquest matí els accessos a les presons de Brians 1 i 2, de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat; de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, al Vallès Oriental, i al centre penitenciari de Tarragona. Els funcionaris de la presó de Figueres també s'han mobilitzat, però s'hi ha pogut fer el canvi de torn. Els treballadors han avançat que la protesta es mantindrà fins que comencin les negociacions. El govern i els sindicats havien de tornar a reunir-se a les onze del matí, però Serveis Penitenciaris ha dit que no tornarà a asseure's a parlar fins que no acabi el bloqueig. Ahir es van reprendre les negociacions entre el govern i els sindicats de presons, però no es va arribar a cap acord definitiu.

RedaccióActualitzat
Més d'un centenar de treballadors a la presó de Brians 1 i 2 i fins a 200 treballadors de Quatre Camins han tallat els accessos als centres penitenciaris a dos quarts de vuit i han impedit el canvi de torn dels funcionaris. Al centre penitenciari de Tarragona també s'ha fet la mateixa acció.

Els funcionaris de la presó de Figueres també s'han mobilitzat, però s'hi ha pogut fer el canvi de torn.

La protesta de Brians 1 ja ha distorsionat el recompte de presos que es fa al matí. A Quatre Camins, a les 5 de la matinada, els treballadors de presons han començat a aplegar-se i a dos quarts de vuit han tallat els accessos a la presó.

Els Mossos han hagut de desviar el trànsit per evitar que es formin retencions a causa d'aquesta protesta.

El bloqueig arriba l'endemà que es tanquessin sense acord les negociacions i reprodueix la protesta que ja van fer dimarts.

L'estat de les negociacions

El Departament de Justícia va posar ahir sobre la taula una nova proposta per mirar d'avançar cap a un acord sobre el nou conveni col·lectiu.

El diàleg es va centrar bàsicament en les compensacions dels dies festius. De moment, però, la proposta està força allunyada del que demanen els funcionaris.

A la sortida de la reunió hi havia diferències de matís entre els sindicats. Xavier Martínez, de la UGT, reconeixia que no hi ha acord, però que veuen un esforç per part del govern. Cristina Mérida, de CCOO, per la seva banda, parlava a la sortida de la reunió d'avanços tímids, que s'hauran de mirar amb lupa i consultar amb la plantilla.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut