Els funcionaris de la Generalitat podran treballar el 12-O i el Dia de la Constitució
El conseller ha assegurat que els funcionaris que ho vulguin podran treballar el 12 d'octubre i el 6 de desembre

Els funcionaris de la Generalitat podran treballar el 12-O i el Dia de la Constitució

El conseller Jordi Puigneró assegura que ha trobat els "mecanismes legals" per atendre les peticions rebudes l'any passat

RedaccióActualitzat

Els funcionaris de la Generalitat que aquest any vulguin treballar el 12 d'octubre i el 6 de desembre, podran fer-ho.

Així ho ha explicat, en una entrevista a l'agència EFE, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

Sense avançar-ne detalls concrets, Puigneró ha anunciat que el govern aprovarà un acord que habilitarà els "mecanismes legals" per poder treballar aquests dos dies festius: la Festa Nacional d'Espanya i el Dia de la Constitució.

 

 

El conseller ha assegurat que el setembre i l'octubre de l'any passat va rebre comunicacions de molts funcionaris que "demanaven tenir dret de poder treballar en aquestes dues festivitats" i que es va comprometre a estudiar-ho.

"Avui puc anunciar que aquest mecanisme l'hem trobat. Permetrà fer possible donar compliment a aquesta voluntat d'aquests treballadors."


Puigneró, a més, ha remarcat que treballar aquests dos dies "serà voluntari" i que s'ha fet tot d'acord amb la llei per evitar impugnacions per part de l'Estat.

"Hem volgut fer-ho d'acord amb la legislació i hem buscat el mecanisme que permetrà fer-ho possible."

"No obligarem ningú a fer festa aquests dos dies, però sí que habilitarem la possibilitat que aquelles persones que vulguin treballar aquests dos dies ho puguin fer."


En els últims anys, diversos ajuntaments han promogut que els funcionaris municipals puguin fer festa el 12 octubre i el 6 de desembre. La màxima conflictivitat al respecte va tenir lloc fa tres anys, el 2016, quan la Delegació del Govern a Catalunya va voler impedir que l'Ajuntament de Badalona obrís el 12 octubre amb normalitat.

 

Jordi Puigneró davant dels retrats de Quim Torra i de Carles Puigdemont (EFE/Quique García)

 

L'any següent, el 2017, més de cent ajuntaments de Catalunya van funcionar amb normalitat el 12 d'octubre.

Aquest any 2019 es dona la circumstància que el 12 d'octubre és dissabte. El Dia de la Constitució, per la seva banda, cau en divendres.

ARXIVAT A:
12-O
Anar al contingut