Una infermera al CAP Verdaguer de Barcelona (ACN/Laura Fíguls)
Una infermera al CAP Verdaguer de Barcelona (ACN/Laura Fíguls)

Els funcionaris de la Generalitat cobraran aquest novembre l'augment de l'1,5% del sou

En la nòmina de novembre cobraran aquest increment el personal dels departaments de la Generalitat, el CatSalut i l'ICS i la resta de treballadors públics ho faran abans de finals d'any

Els treballadors de la Generalitat cobraran aquest mes de novembre l'increment addicional de l'1,5% del sou pactat entre el govern espanyol i els sindicats UGT i CCOO.

Amb l'abonament d'aquest 1,5% en la nòmina de novembre es vol combatre els efectes de la inflació en el poder adquisitiu dels treballadors públics, segons estableix el Reial Decret llei 18/2022, del 18 d'octubre passat.

Aquest increment se suma al 2% que s'aplica des de principis d'any.

El pagament d'aquest 1,5% addicional suposarà una despesa per a la Generalitat de 142,7 milions d'euros.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra
Dos agents dels Mossos d'Esquadra(Europa Press)

Pagament retroactiu

El pagament es farà de forma retroactiva i el rebran el personal dels departaments de la Generalitat, les entitats autònomes, el CatSalut i l'ICS.

Pel que fa a la resta d'entitats del sector públic, l'increment addicional es farà efectiu abans del 31 de desembre.

Aquest 1,5% és un increment que s'aplica al personal funcionari, estatutari, eventual i laboral al servei de l'administració de la Generalitat, i també les entitats, ens, consorcis, societats mercantil i fundacions. En canvi, no és d'aplicació als òrgans superiors i alts càrrecs.

El total destinat a fer efectiu l'increment addicional de l'1,5%, que inclou concerts educatius i universitaris, és de 210 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
Anar al contingut