Manifestants contra la repressió a la Xina, aquest dilluns a Barcelona (ACN)

Els fulls en blanc per protestar contra la repressió a la Xina arriben a Catalunya

Una trentena de persones s'han concentrat davant del consolat de la Xina a Barcelona per reclamar la fi de la política de covid zero

Aquest dilluns al vespre hi ha hagut la primera concentració a Barcelona per protestar contra la repressió dels manifestants a la Xina i per reclamar la fi de la política de covid zero.

Han estat una trentena de persones, la majoria xineses, que s'han aplegat davant del consolat de la Xina a Barcelona mostrant fulls en blanc, el símbol contra la censura nascut el 2020 a Hong Kong.

És el símbol que s'està fent servir ara a tota la Xina en les manifestacions més importants contra la política del govern dels últims 30 anys, només comparables a les que hi va haver el 1989, just abans de la massacre de Tian An Men.

Espelmes enceses en record dels morts de l'incendi d'Ürümchi, aquest dilluns davant del consolat xinès a Barcelona (ACN)

També han estès tot d'espelmes davant de l'edifici, situat a l'avinguda Tibidabo, en record de les 10 víctimes mortals de l'incendi que hi va haver la setmana passada en un edifici d'Ürümchi, a la regió uigur de Xinjiang.

És un succés que ha aixecat molta indignació a la Xina, perquè a causa de les mesures contra la covid, els veïns de l'edifici no van poder fugir i els bombers van haver d'actuar a distància.

Manifestants contra la repressió a la Xina, aquest dilluns a Barcelona (ACN)

Els manifestants de Barcelona han reclamat l'alliberament dels detinguts en les manifestacions que hi ha hagut a la Xina i que s'acabi amb l'obligatorietat de la PCR regular i que es relaxin les mesures contra la covid.

Les concentracions s'han convocat a través de les xarxes socials diàriament a les vuit del vespre fins dissabte, 3 de desembre:

 

Les protestes han esclatat poques setmanes després que el president de la Xina, Xi Jinping, renovés el seu lideratge del partit comunista i del país per cinc anys més.

Llavors Xi va insistir a continuar amb la política de covid zero, que ha permès a la Xina mantenir a ratlla el coronavirus durant més de 2 anys, però que ara li està passant factura econòmica i social.

 

 

ARXIVAT A:
Xina
Anar al contingut