Una de les vies afectades per les pluges a Montcada

Els forts aiguats al Vallès provoquen inundacions i afecten els trens de Rodalies

La pluja ha fet créixer el cabal del riu Besòs i ha afectat les infraestructures d'Adif, fet que ha obligat a tallar la circulació de trens entre Cerdanyola i Montcada Bifurcació

RedaccióActualitzat

Els aiguats intensos de les últimes hores aquest divendres a Catalunya han afectat especialment la zona del Vallès i han inundat carrers de diverses poblacions. A la comarca del Vallès Occidental es van recollir en entre 100 i 300 litres per metre quadrat. A Cerdanyola ha caigut en poques hores un terç de la pluja de tot en un any. Montcada i Ripollet són els altres dos municipis que també van quedar molt afectats.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 576 trucades per l'episodi de pluges. D'aquestes, 521 van fer-se des del Vallès.


Els bombers han intervingut en inundacions de plantes baixes, patis i terrasses, així com per revisar filtracions d'aigua en sostres i valorar possibles riscos de despreniment i per assistir vehicles encallats en tolls.
 

Afectacions a Rodalies

La pluja ha provocat també danys a les infraestructures de Rodalies i ha obligat a tallar durant la tarda i la nit la circulació de trens per les dues vies entre Cerdanyola i Montcada Bifurcació. La incidència ha afectat els trens de les línies R4, R7 i R12. A primera hora del matí de dissabte s'ha recuperat la circulació de trens per les dues vies.

A més, també per les fortes pluges, hi ha afectacions a la línia R3 per avaries del sistema de senyalització entre Montcada Bifurcació i Montcada Ripollet. L'estació de Montcada s'ha inundat:

 

Rius i torrents desbordats

La quantitat d'aigua ha provocat inundacions i la crescuda del riu Besòs, del Ripoll i de diversos torrents de la zona.

El cabal del riu Besòs ha superat el nivell d'alerta al pas pel municipi de Santa Coloma de Gramenet a causa de l'episodi de pluges torrencials. Tal com ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua, el riu ha arribat a superar els 130 metres cúbics per segon.

Usuaris de xarxes socials han publicat imatges dels aiguats en poblacions com Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Sant Cugat i Santa Coloma de Gramenet:

 


Carrers i carreteres tallats

A Barcelona, ha quedat tallada la carretera d'Horta a Cerdanyola en tots dos sentits de la marxa per una esllavissada, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

També s'ha hagut de tallar la C-17 a Montcada i Reixac en els dos sentits de la marxa per inundació de la calçada.

 

ARXIVAT A:
Inundacions
Anar al contingut