Barcelona

Els Ferrocarrils faran picar el bitllet a la sortida de l'estació per reduir el frau

Ferrocarrils de la Generalitat intensificarà la lluita contra el frau a l'hora de comprar bitllets. L'entitat ha posat en marxa les primeres màquines que obliguen a validar el tiquet també quan se surt de l'estació i en dos anys volen arribar a controlar el 80% dels usuaris. L'objectiu és reduir el frau. El sistema ja funciona a les estacions de Rubí, Can Ros, Sant Cugat, Valldoreix i Sant Boi, i d'aquí al febrer s'implantarà en 5 estacions més: Terrassa-Rambla, Sant Quirze, Sabadell Estació, Plaça Catalunya i Plaça Espanya. Ferrocarrils de la Generalitat espera controlar 8 de cada 10 usuaris d'aquí a dos anys.

Actualitzat
El director de la unitat de negoci de Ferrocarrils, Ramon Borrell, ha explicat que en la majoria de casos el frau consisteix a comprar bitllets que donen dret a un recorregut més curt que el que s'acaba fent. Per això, confia que amb aquesta mesura el nombre d'usuaris que no paguen o paguen menys, que ara és del 3%, pot baixar per sota del 2%.

Borrell ha explicat a Catalunya Informació que amb l'increment del control del bitllet també a les sortides el frau "podria baixar entre un punt i un punt i mig. Però no tenim un objectiu de quant reduir el frau, sinó de controlar".

Ramon Borrell ha insistit que el frau "és una errada que té el sistema i per tant s'ha d'atacar. És una responsabilitat social de l'operador".
Anar al contingut