Més d'un miler de farmacèutics es van reunir en assemblea al Palau  de Congressos de la Fira de Barcelona (Foto: ACN)
Més d'un miler de farmacèutics es van reunir en assemblea al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

Els farmacèutics proposen tornar a tancar farmàcies i presentar demandes judicials per impagament

Els farmacèutics catalans decidiran els pròxims dies quines mesures emprenen contra els impagaments de la Generalitat, que els deu més de 300 milions d'euros. A l'assemblea d'ahir al vespre, on hi van assistir 1.200 farmacèutics, es va proposar tornar a tancar les farmàcies, com l'octubre passat.

RedaccióActualitzat
Els farmacèutics catalans votaran la setmana que ve les mesures que prendran davant dels impagaments de la Generalitat. Una de les propostes és el tancament de les farmàcies. Les mesures es van plantejar en una assemblea a la Fira de Barcelona en què van participar uns 1.200 farmacèutics.

L'assemblea va decidir proposar tancaments reiterats de farmàcies -com les del mes d'octubre-, una recollida de firmes per portar al Parlament o la presentació de demandes judicials per impagament. La Generalitat deu la factura farmacèutica des del novembre passat. Ja són més de 300 milions d'euros.

Una altra de les mesures exposades des del Consell de Col·legis de Farmacèutics és la creació d'una plataforma de tot el sector sanitari concertat que treballa amb l'administració i que també està patint els impagaments i els retards.

A principis de la setmana passada els farmacèutics rebien la notícia que, per tercera vegada, la Generalitat no podia complir el termini de pagament i no cobrarien la factura del febrer, corresponent als medicaments dispensats durant el novembre. El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya va alertar que la situació és insostenible i que està a punt del col·lapse. Davant d'això han exigit a la Generalitat un canvi de rumb en les seves polítiques.













Anar al contingut