Els test d'antígens, com el que es fa aquesta noia, aviat es podran comprar a les farmàcies (ACN/Carola López)

Els farmacèutics alerten que es venen per internet testos d'antígens poc fiables

El Consell de Ministres aprovarà dimarts la venda de tests d'antígens sense recepta a les farmàcies, i dimecres ja se'n podran adquirir

Fa setmanes que es poden comprar en algunes farmàcies testos d'antígens d'autodiagnòstic, però encara falten uns dies perquè la situació estigui regulada. La saturació dels centres d'atenció primària, on només es fan proves als que tenen símptomes, ha provocat una allau de peticions de tests.

Farmacèutics i clients hauran d'esperar el Consell de Ministres de dimarts, que ha d'aprovar la venda sense recepta d'aquests testos per detectar la càrrega viral d'una persona, segons va anunciar la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Dimecres ja se'n podrien adquirir a les farmàcies.

És una llarga demanda del col·lectiu de farmacèutics, que denuncia el mercat il·legal de venda d'aquests testos, sobretot per internet.

La vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch, ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio que són productes que no estan validats:

"Són productes amb preus que no estan d'acord amb el mercat i que no estan testats i validats, i cal que ho estiguin perquè han de tenir una sensibilitat i una especificitat important per poder detectar la Covid"

Bosch ha explicat que els resultats dels testos d'antígens s'han d'interpretar bé i que si el resultat és negatiu no vol dir que no es tingui el coronavirus, sinó que no es té una càrrega viral alta: "Per això és tan important, quan hi ha activitats amb molta gent, que ens assegurem que no hi ha una persona hipercontagiadora o amb una alta càrrega viral."

Això explica que sigui recomanable repetir els testos dues o tres vegades a la setmana per detectar variacions en la càrrega viral.

Les farmàcies, mentrestant, ja estan preparant els testos d'antígens d'autodiagnòstic per posar-los a la venda sense recepta, com es mostra en aquest vídeo:

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Salut
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut