Els familiars pressionen per rebre els cossos de la massacre a Nova Zelanda

La religió musulmana estableix un termini de 24 hores per enterrar els difunts

RedaccióActualitzat

Vetlles, cerimònies de diferents confessions religioses i actes d'homenatge diversos per recordar les 50 víctimes mortals de l'atac de Nova Zelanda. La primera ministra del país es compromet a lliurar als familiars les despulles d'aquí poques hores perquè puguin enterrar els cossos d'acord amb els preceptes de la religió musulmana.

Les autoritats neozelandeses podrien afrontar demandes de familiars de la comunitat musulmana que els pressionen per poder donar sepultura a les víctimes mortals de l'atemptat d'acord amb la seva religió, que estableix un termini de 24 hores per enterrar els morts.

 

La policia i el govern han demanat paciència perquè els forenses puguin acabar les tasques d'identificació. La primera ministra, Jacinda Ardern, confia que entre avui i dimecres podran entregar tots els cossos.

En les últimes hores, la xifra de víctimes ha pujat de 49 a 50, després d'haver-se localitzat un altre cadàver. Els morts tenien edats entre 3 i 77 anys. Pel que fa als ferits, dels 36 hospitalitzats, 12 continuen a la unitat de cures intensives en estat greu.

 

Vetlles i actes d'homenatge

A Christchurch i a tot el país se succeeixen les vetlles i les cerimònies, també d'altres religions.

 

La primera ministra del país, Jacinda Ardern, que ha fet una emotiva visita a familiars de víctimes en una mesquita de Wellington, ha informat que poc abans de l'atemptat la seva oficina va rebre el manifest amb què el presumpte atacant va justificar la massacre i que van rebre 30 destinataris.

 

Brenton Tarrant, únic detingut per l'atac, està aïllat en una cel·la de màxima seguretat i se'l processarà a Nova Zelanda abans de deportar-lo.

Les autoritats preveuen reforçar la seguretat demà de forma "molt sensible" a tot el país i mantindrà la vigilància a les mesquites durant la celebració de les pregàries.

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut