Els familiars podran visitar els malalts de l'UCI sense límit horari

Està comprovat que els pacients de l'UCI desperts amb la família a prop es recuperen més aviat

RedaccióActualitzat

Els hospitals de l'Institut Català de la Salut han flexibilitzat els horaris de les unitats de cures intensives (UCI) perquè els familiars més propers puguin estar en tot moment amb els malalts.

Està comprovat que si el pacient ingressat a l'UCI es manté despert més temps, i té la família a prop, la recuperació és més ràpida. La mesura s'aplica des dels anys 90 als Estats Units i a casa nostra es va començar a posar en pràctica a les unitats pediàtriques.

L'any passat es van començar a obrir les portes durant tot el dia a les UCIs d'adults per als familiars més propers. El metge i la família acorden les hores que poden estar amb el malalt, fins i tot de nit, si el centre té estructura per fer-ho.

A banda del benefici per als malalts, aquest sistema també facilita la comunicació entre la família i l'equip mèdic.

 

Els hospitals de l'ICS són el Germans Trias i Pujol de Badalona - Can Ruti, l'Hospital Vall d'Hebron, el de Bellvitge, l'Hospital Josep Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.  


L'Hospital del Mar i el de Sant Pau, tot i que no són de l'ICS, també faciliten que els familiars estiguin amb els pacients de l'UCI tant de temps com puguin.

ARXIVAT A:
Salut
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut