Barcelona

Els experts internacionals que estudien a Barcelona el futur de la indústria musical donen cinc anys de vida al disc compacte

La indústria musical viu des de fa temps en plena convulsió. Hi ha qui només dóna cinc anys de vida als discos compactes. Entre el 2001 i el 2009, el volum de negoci podria baixar, exactament, a la meitat, segons dades del Ministeri d'Indústria. Precisament per intentar saber com serà el futur del sector, l'Institut Català d'Indústries Musicals ha reunit a Barcelona diversos experts internacionals.

Actualitzat

Si desapareixen els compactes, tota la música la comprarem a través d'internet. Però la pirateria complica molt el negoci i per això apareixeran propostes ocurrents. Per exemple, la venda de música per subscripció mensual, igual que una plataforma de televisió.

Richard Goettehrer és un compositor històric de cançons per a David Bowie o Jerry Lee Lewis. El 97 va cofundar la companyia The Orchard, líder en distribució de música per internet. Aquest matí ha participat en unes jornades sobre el futur de la indústria musical a l'Auditori Winterthur. Les ha inaugurat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i s'hi plantejaran temes com la fi dels discos compactes i la importància crucial d'internet.

Els consumidors poden descobrir els seus gustos en webs com Last.fm i els grups es promocionen en llocs com Myspace. Mentrestant, els directes s'estan convertint en una de les fonts d'ingressos més importants de la nova indústria musical.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut