Aquest és el primer cop que Estat Islàmic s'atribueix l'assassinat d'un àrab israelià
Aquest és el primer cop que Estat Islàmic s'atribueix l'assassinat d'un àrab israelià

Els experts intenten autentificar el nou vídeo d'EI on un nen assassina un jove àrab israelià

La víctima és un jove àrab israelià de 19 anys, a qui EI acusava de ser un espia d'Israel

Actualitzat

L'organització jihadista Estat Islàmic ha difós un nou vídeo d'un assassinat. La novetat és que és un nen vestit amb uniforme de combatent qui dispara un tret al cap de la víctima. Abans, un altre home amb uniforme recorda, en francès, el recent atac contra els jueus de França i amenaça Israel amb la conquesta de Jerusalem. Tot seguir el nen dispara, i quan l'home cau a terra, el nen li dispara tres trets més.

La víctima és Mohammed Musalan, un jove de 19 anys acusat de ser espia d'Israel. Al vídeo, abans de ser executat i sota coacció, explica que va ser reclutat pel Mossad, els serveis secrets israelians, i capturat pels jihadistes fa tres mesos. Israel ha negat que Musalan fos espia, i la família també nega que el pare i el germà de la víctima fossin agents o col·laboradors del Mossad.

Els experts intenten autentificar el nou vídeo. Aquest és el primer cop que Estat Islàmic s'atribueix l'assassinat d'un àrab israelià. 

Sobre el terreny, l'Estat Islàmic recula a l'Iraq. L'exèrcit ha aconseguit entrar a Tikrit, al nord de Bagdad, per primer cop des que els jihadistes en van prendre el control, el juny passat. 

Anar al contingut