Cotxes d'autoescoles
Les autoescoles podran reobrir en la fase 2 de desconfinament

Els examinadors de trànsit desconvoquen la vaga després de sis mesos d'aturades

Demanen disculpes per les molèsties d'una vaga que ha provocat la suspensió de més de 190.000 exàmens teòrics i pràctics

RedaccióActualitzat

Els examinadors de trànsit desconvoquen la vaga que mantenien a tot l'estat des de feia mig any. Ho han anunciat els portaveus de l'associació d'examinadors de trànsit Asextra, després de reunir-se amb tots els grups parlamentaris excepte el PP. El col·lectiu reivindicava un augment de 250 euros en el complement específic salarial.

Els examinadors han demanat disculpes per les molèsties que ha causat aquesta vaga, i és que ha acabat provocant la suspensió d'almenys 193.000 exàmens teòrics i pràctics. Aquesta situació va obligar la Direcció General de Trànsit (DGT) a fixar per aquest mes uns serveis mínims del 50%. Trànsit ha mantingut sempre que la demanda dels examinadors de l'augment del complement específic salarial era inviable.

El col·lectiu va començar les aturades de manera parcial al juny i al juliol, cosa que va provocar la suspensió d'unes 80.000 proves pràctiques, segons dades de la DGT, que va xifrar el seguiment de la vaga en un 70% de mitjana, amb percentatges que s'acostaven al 75% els primers dies i que van baixar al 62% els últims.

La UGT ho està valorant

A Catalunya no és tan clar que la vaga es desconvoqui. De moment, la UGT ha explicat a l'ACN que la vaga d'examinadors que estava convocada només a Catalunya per aquest sindicat es manté. El sindicat decidirà en els pròxims dies si també la desconvoca.

Fonts de la UGT han explicat que, d'entrada, no estan d'acord a abandonar l'aturada, ja que el govern espanyol no hauria accedit a les millores que reclamaven. Tot i que la UGT no té una representació majoritària entre els examinadors a Catalunya, aquests es podrien acollir a l'aturada si ho volguessin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut