Trump arribant a Washington (EFE)
Trump arribant a Washington (EFE)

Els EUA volen una reunió del Consell de Seguretat sobre les protestes a l'Iran

Trump insisteix que està "vigilant" la situació a l'Iran, on les protestes ja han causat vint morts

Actualitzat

Els Estats Units han anunciat que busquen la convocatòria d'una sessió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU per adoptar una resposta davant les protestes que s'estan registrant a l'Iran. "Les llibertats que estan consagrades a la Carta de les Nacions Unides s'estan atacant a l'Iran", ha dit l'ambaixadora nord-americana davant de l'ONU, Nikki Haley.

Per Haley, la idea és que també es faci una altra reunió d'urgència del Consell de Drets Humans, a Ginebra, per analitzar la mateixa qüestió. L'ambaixadora nord-americana no ha precisat la data en què es farien aquestes reunions, però ha avançat que serà en els propers dies.

Consultada sobre la possibilitat que, arran d'aquestes protestes, els Estats Units estiguin estudiant la possibilitat d'aplicar sancions unilaterals, Haley ha dit que aquesta opció no està sobre la taula ara mateix.

Trump avisa que els EUA estan "vigilant" l'Iran

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha insistit que està "vigilant" la situació a l'Iran, on les protestes que van començar dijous passat han causat vint morts i les autoritats han amenaçat d'acusar els manifestants de delictes castigats amb la pena de mort. Al seu compte de Twitter, Trump ha celebrat que "el poble de l'Iran està actuant per fi contra el brutal i corrupte règim" i ha acusat el seu predecessor, Barack Obama, de gastar "estúpidament" diners que van anar "a parar al terrorisme i a les seves butxaques".

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut