Bagdad

Els EUA tornen a acusar l'Iran de donar suport a la insurgència iraquiana en la segona reunió entre Washington i Teheran

Els Estats Units acusen l'Iran d'haver augmentat el seu suport a la insurgència iraquiana en els últims mesos. Després d'una trobada amb representants de Teheran, l'ambaixador nord-americà a Bagdad, Ryan Crocker, ha assegurat que hi ha evidències de la progressiva assistència dels iranians a les activitats de les milícies xiïtes que operen a l'Iraq. La d'avui ha estat la segona vegada que nord-americans i iranians s'asseuen a debatre sobre la necessitat de frenar l'espiral de violència sectària que afecta el país àrab.

Actualitzat
L'anterior, a finals del mes de maig, va suposar un gir en les relacions entre els dos països, trencades oficialment l'any 79, mesos després que a l'Iran triomfés la revolució islàmica de l'aiatol·là Jomeini. L'actual aproximació entre Washington i Teheran, a propòsit de la crítica situació iraquiana, no ha donat, però, gaires fruits, segons Crocker. Els iranians, per la seva banda, retreuen als nord-americans la desestabilització interna de l'Iraq i els exigeixen un calendari de retirada de les seves tropes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut