Iraq

Els EUA neguen ara haver mort el nou líder d'Al-Qaeda a l'Iraq

Informacions contradictòries sobre la possible mort de l'ara considerat nou líder d'Al-Qaeda a l'Iraq, Abu Ayyub al-Masri, en un raid aeri. Tot i que durant el matí han circulat informacions que en confirmaven la mort, més tard un comandament militar nord-americà ho ha desmentit, a l'espera dels resultats de les anàlisis d'ADN que han fet. També el govern de Bagdad ha confirmat que el líder d'Al-Qaeda a l'Iraq continua amb vida. La notícia de la mort de Masri ha estat avançada per la televisió oficial iraquiana, Al Iraquiya, que ha assegurat que havia mort a Hadiza, al nord-est de Bagdad, juntament amb tres col·laboradors. L'anunci ha estat recollit per la majoria de les cadenes àrabs.

Actualitzat

"Hi ha hagut una batuda i en un primer moment pensàvem que entre els morts hi podria haver Al-Masri. Encara estem fent les anàlisis de l'ADN, però no creiem que Al-Masri hagi mort", ha declarat a l'agència Reuters un portaveu de les tropes nord-americanes a l'Iraq, el tinent coronel Barry Johnson. D'aquesta manera els EUA i més tard fonts oficials iraquianes han desmentit a Al Iraquiya la mort del líder d'Al-Qaeda a l'Iraq. L'assalt a la població, 300 quilòmetres al nord-est de Bagdad ha estat recollit per les principals cadenes de televisió àrabs, que han informat de la mort del líder d'Al-Qaeda i de tres col·laboradors seus.

No obstant, després d'uns minuts de confusió, tant el govern iraquià com el comandament militar nord-americà a Bagdad han negat la veracitat de les informacions. No obstant, el portaveu de l'executiu iraquià, Ali al-Dabag, ha assenyalat que es faran proves d'ADN al cos igualment.

L'egipci al-Masri va assumir el lideratge de l'organització terrorista islamista a l'Iraq després de l'assassinat per l'exèrcit nord-americà del jordà Abu Mussab al-Zarqawi el juny passat.

Fa només uns dies, Al-Masri va fer públic un comunicat a través d'internet en què amenaçava els Estats Units i els països occidentals amb més atemptats.

Anar al contingut