Maduro, dirigint-se a un grup de seguidors chavistes aquest diumenge a Caracas (Reuters)
Maduro, dirigint-se a un grup de seguidors chavistes aquest diumenge a Caracas (Reuters)
Washington

Els EUA imposen sancions econòmiques a Nicolás Maduro

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, qualifica el president de Veneçuela de "dictador que ignora la voluntat del poble"

Actualitzat

El govern dels Estats Units ha imposat sancions econòmiques directes contra el president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Amb aquesta decisió, queden congelats tots els actius que Maduro pugui tenir sota jurisdicció nord-americana i es prohibeixen les transaccions financeres amb ell per part de ciutadans dels EUA.

La mesura l'ha anunciat el Departament del Tresor l'endemà de les eleccions a l'Assemblea Constituent promogudes pel govern de Maduro. En un comunicat, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha mostrat el seu suport a l'oposició veneçolana:

"Les eleccions il·legítimes d'ahir confirmen que Maduro és un dictador que ignora la voluntat del poble veneçolà."

Amb la sanció a Maduro, Mnuchin ha destacat que els EUA demostren la seva "oposició a les polítiques d'aquest règim". El responsable del Tresor ha elogiat l'oposició veneçolana perquè creu que "buscar retornar el país a una democràcia completa i pròspera".

Així, doncs, Washington afegeix Maduro a la llista de tretze funcionaris i exfuncionaris veneçolans als quals va sancionar la setmana passada per abusos de drets humans, corrupció i accions per minar la democràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut