Seu del Departament d'Estat dels Estats Units a Washington
Seu del Departament d'Estat dels Estats Units a Washington
Washington

Els EUA donen suport a "una Espanya unida" i a "la llibertat de reunió"

El Departament d'Estat ha emès un comunicat que reitera el posicionament neutral del país pel que fa a les aspiracions sobiranistes de Catalunya

RedaccióActualitzat

Una de les reaccions internacionals més esperades aquest diumenge en relació al referèndum és la dels Estats Units, i aquest mateix diumenge a la tarda s'ha concretat en un curt comunicat. Ho ha fet el Departament d'Estat, l'equivalent al Ministeri d'Afers Exteriors.

A petició de preguntes de Catalunya Ràdio i de TV3, un portaveu ha contestat per escrit donant una versió oficial que no s'aparta del que ja han expressat anteriorment: reitera la defensa d'una Espanya unida, de la llei espanyola i també de la llibertat de reunió. Literalment, la resposta diu:

"Com el president Trump va deixar clar, i nosaltres havíem dit abans, els Estats Units donen un suport a una Espanya unida i forta. També donem suport a la llibertat de reunió i instem aquells implicats a actuar d'acord amb la llei espanyola. Per a preguntes addicionals, els referim al govern espanyol."

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut