Washington

Els EUA compliquen l'accés a les armes amb un registre amb informació sobre compradors potencials

La matança a la Universitat de Virginia Tech ha fet reaccionar el govern dels Estats Units. Per primera vegada des de fa més de deu anys, comprar una arma en aquest país serà més complicat, gràcies a una base de dades completa i fiable sobre les persones que no poden tenir armes a la qual tindran accés tots els estats. Després que 32 persones morissin l'abril passat a mans d'un noi que tenia un desequilibri mental a Virgínia, el Congrés ha desbloquejat els fons que han de facilitar l'accés a informació sobre els potencials compradors d'armes.

Actualitzat

El Congrés dels Estats Units ha endurit, per primer cop en més d'una dècada, el control sobre la venda d'armes en aquell país. Arran de la massacre a la Universitat de Virginia Tech, l'abril passat, els legisladors han aprovat el desbloqueig d'uns fons federals per facilitar als estats l'accés a una base de dades completa i fiable.

Aquest instrument ha de recollir les identitats de totes aquelles persones que, per llei, no poden comprar una arma de foc als Estats Units. La llei ja preveia prohibicions per a malalts mentals, criminals, fugitius, drogoaddictes i maltractadors, però sovint, les botigues d'armes no podien entrar en la base de dades que informava sobre les identitats dels compradors.

Es dóna el fet que a la Universitat de Virgínia, l'entorn del jove que es va suïcidar després d'haver mort 32 persones, coneixia el seu desequilibri mental. Tot i això, res no va impedir que el noi comprés una arma.

La nova reglamentació ha rebut el suport de l'Associació Nacional del Rifle, un grup de pressió amb molta influència als Estats Units, país on viuen uns 300 milions de persones i hi ha registrats uns 250 milions d'armes en mans privades.

Anar al contingut