Els EUA asseguren que han matat el líder d'Estat Islàmic en un atac a Síria

Organitzacions locals han confirmat que en l'atac hi ha hagut 13 morts, entre els quals almenys hi hauria sis infants i quatre dones

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Estats Units asseguren que les forces militars nord-americanes han matat el líder d'Estat Islàmic, l'iraquià Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi. Ha estat en un atac que s'ha fet sobre el terreny a la província d'Idlib, al nord-oest de Síria. S'hauria suïcidat durant l'operació provocant una explosió, segons fonts nord-americanes.

L'operació dels Estats Units contra grups armats jihadistes a Síria, segons el Pentàgon, s'ha fet per via aèria, mitjançant helicòpters, i amb soldats sobre el terreny. Diverses organitzacions locals han confirmat que en l'atac hi ha hagut 13 morts, entre els quals almenys hi hauria sis infants i quatre dones.

Fonts nord-americanes asseguren que ell mateix hauria causat una explosió en veure's atacat i per això també haurien mort membres de la seva pròpia família.

La mort d'Al-Qurayshi l'ha anunciada el president nord-americà Joe Biden.

En un comunicat, el president nord-americà ha agraït la "valentia" dels membres de les forces armades que han participat en l'operació i ha assegurat que tots han tornat amb vida. Un dels helicòpters va patir una avaria i el van destruir. Per Biden, la mort d'Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi fa que "el món sigui un lloc més segur".

La franja nord-oest de Síria, fora del control d'Al-Assad, s'ha convertit aquests últims dos anys en el refugi de nombrosos grups armats que conviuen amb població desplaçada per la guerra.

Una de les cases afectades per l'operació nord-americana a la població síria d'Atmeh
Una de les cases afectades per l'operació nord-americana a la població síria d'Atmeh (EP/Anas Alkharboutli)

Al-Qurayshi va assumir el lideratge d'Estat Islàmic després de la mort de l'anterior cap del grup jihadista, Abu Bakr al-Baghdadi, en una operació semblant l'octubre del 2019 (en ple mandat de Donald Trump) a la mateixa província d'Idlib, prop de la frontera amb Turquia.

 

ARXIVAT A:
SíriaEstat IslàmicEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut