Barcelona

Els EUA alerten de "delictes violents" a Barcelona i Buch demana endurir el Codi Penal

L'alcaldessa accidental, Laia Bonet, creu que s'ha de replantejar que el 40% de la Guàrdia Urbana faci vacances a l'agost

Actualitzat

L'ambaixada dels Estats Units a Espanya alerta a la seva pàgina web d'un "augment significatiu" dels delictes violents a Barcelona, sobretot a les zones turístiques, i recomana als americans que s'hi desplacin que "vagin especialment amb compte" per la seva seguretat personal

Després dels últims episodis de robatoris violents al carrer, com la mort d'una alt càrrec del govern de Corea després de patir un assalt violent, les autoritats americanes aconsellen també no oferir resistència en cas de robatori i "no exhibir senyals de riquesa, com joies o rellotges cars". El text detalla que les autoritats locals estan abordant la situació

Mitjans com la BBC o Der Spiegel s'han fet ressò aquests dies de l'increment de robatoris i delictes a la capital catalana amb titulars com "L'onada de delictes a Barcelona entela el boom turístic" o "Barcelona es converteix en la ciutat del crim".

 

Un 30% més de robatoris amb violència

Els Mossos d'Esquadra van xifrar aquest dimecres en el 30% l'augment dels robatoris amb violència a Barcelona des del gener. No obstant, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha minimitzat la xifra a la Cadena SER i ha posat en valor l'augment exponencial de les detencions. El conseller també ha destacat les noves mesures que ha posat en marxa el seu departament. 

Buch nega que hi hagi cap crisi de seguretat, com va assegurar la setmana passada el regidor de Seguretat de la ciutat, Albert Batlle, i diu que els Mossos estan actuant.

"Les dades són que s'ha incrementat un 80% l'acció policial al llarg d'aquest any i, per tant, no estem davant d'una crisi, estem davant d'uns fets que estan passant, que són uns fets que són molt menors comparats amb els que teníem anys enrere i, per tant, el que hem de fer és redreçar la situació i buscar els elements de com rebaixar aquests números".

 


 

Endurir el Codi Penal

Només aquest any fins a l'agost s'han detingut 1.529 persones per robatoris, de les quals només 165 han anat a la presó, un 10%. La resta, un 90%, han quedat lliures a l'espera del procés judicial

El conseller Buch ha assegurat que presentarà "una proposta (al ministre Grande-Marlaska) d'enduriment del Codi Penal els propers mesos" per donar més eines als jutges perquè els lladres, "sobretot els multireincidents", vagin a la presó. 

 

            

Un 40% de la Guàrdia Urbana, de vacances          

Per combatre la situació, l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona diu que no permetrà que l'estiu vinent hi hagi un 40% de la plantilla de la Guàrdia Urbana de vacances, com passa des de fa molts anys. De fet, és un acord laboral que s'aplica des dels Jocs Olímpics del 92.

Ho ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio" l'alcaldessa accidental de Barcelona, la socialista Laia Bonet, després d'admetre que tenir més policia al carrer és una de les mesures que calen per solucionar el que ha definit com un repunt de deliqüència a Barcelona, sobretot de robatoris amb violència.

"És voluntat d'aquest govern d'afrontar aquesta realitat i permetre que el proper estiu la situació canviï. Que en període estival no ens trobem amb una concentració de vacances tan, tan acusada com la que hem vist aquest estiu. Això però depèn d'una negociació evidentment amb representants del cos i que s'haurà d'entomar els propers mesos."

Bonet també ha dit que una de les causes de l'augment de la deliqüència a Barcelona és que els últims anys la Generalitat hi ha destinat pocs agents dels Mossos: "Barcelona ha estat abandonada per part del Departament d'Interior de la Generalitat", ha conclòs.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut