Washington

Els EUA aixequen el veto a l'entrada de persones estrangeres amb VIH

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha aixecat la prohibició vigent des de feia 22 anys que impedia als estrangers seropositius entrar al país. Obama, que el Dia Internacional de la Sida va fer penjar un gran llaç vermell a la façana de la Casa Blanca, ha destacat que els que van implantar aquesta restricció discriminatòria es van basar més en la por que no pas en la realitat. El president ha fet pública la notícia durant la firma d'una llei que ofereix assistència a més de mig milió de nord-americans portadors del virus.

Actualitzat
Barack Obama va anunciar a l'octubre l'aixecament de la prohibició, que s'ha fet efectiva aquest dilluns. A partir d'ara, a l'hora de sol·licitar un visat per entrar als EUA, les persones amb el virus de la sida ja no hauran de demanar una autorització especial del Departament de Sanitat nord-americà ni sotmetre's a proves mèdiques.

Aquesta restricció, que es manté en una desena de països, ha impedit que es poguessin dur a terme als EUA congressos mèdics sobre la investigació del VIH.
Anar al contingut