València

Els estudiants tornen al carrer per demanar la dimissió de Paula Sánchez de León

Amb el lema "Som el poble i no l'enemic", milers de ciutadans s'han manifestant a València per demanar la dimissió de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, i del cap superior de la policia, Antonio Moreno, com a responsables de les càrregues policials contra els estudiants. La marxa, que ha tingut el suport de sindicats, associacions d'estudiants i partits polítics, ha arrencat a l'Institut Lluís Vives, símbol de la protesta estudiantil, i ha anat fins a la delegació del govern espanyol.

RedaccióActualitzat
La marxa ha estat tranquil·la i pacífica i gairebé no hi havia presència policial fins a la seu de la delegació del govern. Allà hi havia un cordó d'agents i s'han sentit crits i consignes com "Ser policia, vergonya em donaria". Els manifestants també han denunciat la violència verbal amb què van ser tractats per part dels cossos de seguretat, que els van titllar d'"enemics" i "violents", i han demanat que es retirin els càrrecs contra els detinguts.

Entre la multitud de pancartes que hi havia a la protesta, s'hi podien llegir lemes com "Per la llibertat i la democràcia" i "No ens faran callar" i se sentien càntics com "Aquestes són les nostres armes". Els representants de les associacions d'estudiants han organitzat una nova protesta aquest dijous al migdia davant de la Conselleria d'Educació.

Protestes també a Castelló i Alacant

Un miler de persones, segons l'organització, han protestat aquest dimecres a Castelló en solidaritat amb els estudiants que han participat a les protestes de València en contra de les retallades en educació. La concentració ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i, com a València, hi han assistit representants dels diversos partits polítics. Les mobilitzacions s'han repetit a Alacant. Molts dels participants anaven vestits de negre per simbolitzar, coincidint amb el final del carnaval, "l'enterrament de l'educació pública".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut