Els estudiants tancats a la universitat de Girona abandonen la "captuxinada"
Els estudiants tancats a la universitat de Girona abandonen la "captuxinada"
GIRONA

Els estudiants de la "caputxinada" a la UdG abandonen la tancada a la universitat

Una trentena d'estudiants es van refugiar a la universitat per impedir la detenció d'una persona per les mobilitzacions de l'1 d'octubre del 2018

Actualitzat

Els estudiants de Girona que portaven una setmana tancats a la UdG han decidit aixecar la "caputxinada" i aquesta nit ja dormen a la facultat de Lletres. 

Els portaveus dels estudiants han volgut deixar clar que, malgrat abandonar la Universitat, l'esperit de la "caputxinada" segueix i que continuaran organitzant activitats i denunciant la repressió. La tancada va començar després que la Policia Nacional detingués 16 persones per les mobilitzacions de l'1 d'octubre del 2018. L'estudiant que havia de ser la dissetena detenció es va tancar a la UdG.

La jove ja ha pogut sortir al carrer. Després que l'atestat policial del cas hagi estat lliurat al Jutjat número 4 de Girona, l'estudiant va anar aquest dimarts voluntàriament als jutjats i va rebre una citació judicial per declarar sobre l'ocupació a les vies del tren durant l'aniversari de l'1-O.

S'arrossega la polèmica sobre qui va ordenar aquestes detencions per l'ocupació de les vies de l'AVE en l'aniversari de l'1 d'Octubre, després que, en un primer moment, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, assegurés que l'operació havia estat dirigida per un jutge. TV3 ha pogut confirmar que no va ser el jutge qui va ordenar les detencions.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàCDR
Anar al contingut