Un moment de l'assemblea d'estudiants a la UB.
Un moment de l'assemblea d'estudiants a la UB.
Barcelona

Els estudiants tancats a la UB volen esgotar la data límit per desallotjar-los i quedar-s'hi fins dissabte

Els estudiants tancats des de dimecres a la nit a la Universitat de Barcelona han decidit en assemblea mantenir la protesta fins dissabte. Aquest dia era la data límit que els havia proposat el rectorat, abans que els Mossos procedissin al desallotjament de l'edifici. Una comissió de negociadors de la policia catalana s'entrevistaran aquest divendres amb els estudiants per intentar arribar a un acord.

RedaccióActualitzat
Davant l'ocupació, el rector, Dídac Ramírez, ha demanat als Mossos que els desallotgin quan sigui necessari perquè no facin malbé l'edifici i evitar que es repetís una ocupació tan llarga com la de l'any 2008 -que va durar quatre mesos- en contra del pla Bolonya.

El director de la policia catalana, Manel Prat, ha assegurat que abans de desallotjar els estudiants "esgotaran la mediació" per buscar una "solució alternativa" a l'ús de la força.

Els motius de la protesta

Els estudiants protesten en contra de les taxes universitàries, la supressió de la segona convocatòria i les retallades en personal.

També reclamen l'absolució sense càrrecs dels 12 manifestants acusats de desordre públic, danys al mobiliari urbà, crema de contenidors i agressions als agents policials en el transcurs de la marxa multitudinària, dimecres, pels carrers de Barcelona.

Més universitats en lluita

Els alumnes de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona han mantingut ocupat el rectorat per segona nit consecutiva, tot i que la intenció és deixar-lo lliure aquest matí.

I a la Universitat Autònoma de Barcelona, la protesta va fer que aquest dijous l'accés al campus quedés bloquejat fins a mig matí.

A més, la manifestació, on van participar una setantena de persones, va acabar amb dues oficines bancàries i comerços del Campus atacats, vidres trencats i pintades. L'equip rector de la universitat denunciarà els autors de les destrosses.


Anar al contingut