Els estudiants demanen accions concretes pel clima i no bones paraules
Un moment de la concentració a Girona

Els estudiants demanen accions concretes pel clima i no bones paraules

Reivindicacions durant la vaga del clima, entre les quals un peatge per als vehicles a Barcelona i aturar les ampliacions de port i aeroport

RedaccióActualitzat

"Vàrem començar el 18 de gener i érem 5 persones. Avui aquí n'hi deu haver unes 300", diu emocionat Lucas Barrero, impulsor de Fridays for Future a Girona. Com en altres ciutats, els estudiants s'han manifestat a Girona, per les raons que Barrero explica:

"Seguim veient que no es fa res, cada vegada es parla més de crisi i emergència climàtiques, però es fa una nova cimera i no es fa res. A la que havia de ser la cimera de l'ambició només hi han anat a fer el seu paper, però no veiem coses concretes".

Els estudiants demanen que s'escolti la ciència, que segueix fent públics informes contundents, com el que va presentar dimecres l'IPCC sobre els oceans.

Per Barrero, "podem modificar els nostres hàbits com a consumidors, però necessitem tenir al costat la classe política i les grans empreses".

Els estudiants duien pancartes amb missatges diversos. La d'Aina Pujolar demanava "Que es posi de moda cuidar el planeta". I la que duia Pol Ginebreda assenyalava, en anglès, que "Els dinosaures també pensaven que tenien temps".

Reunió amb l'alcaldessa a Barcelona

A Barcelona desenes de joves s'han concentrat a la plaça Universitat, amb pancartes que deien coses com ara "Hi ha més plàstic que sentit comú", "No hi ha planeta B" o "No hi ha futur sense planeta". També s'ha cridat "Si el planeta fos un banc, ja l'haurien rescatat".

També hi ha hagut una reunió de representants de diverses entitats amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Se li han presentat 7 mesures. Probablement la més polèmica és la introducció d'un peatge anticontaminació per als vehicles de motor que vulguin accedir a la ciutat.

Una altra que destaquen és aturar infraestructures que consideren altament contaminants i perjudicials per al clima, com les ampliacions del port i de l'aeroport. Segons han manifestat, són "incompatibles amb una declaració d'emergència climàtica"

Els representants de les entitats són escèptics, perquè afirmen que de mesures concretes n'hi ha molt poques. Per això volen acabar amb les bones paraules i bones intencions i que es passi a accions concretes.

Neteja a Palamós

A Palamós, alumnes de l'Escola Vedruna han dedicat el matí a fer salut i neteja. Fins a 350 nens i nenes de 12 a 16 anys s'han dividit en grups, han caminat per l'entorn natural i han fet neteja. En poca estona hi han trobat de tot. Després han sumat esforços amb els pescadors, que també recullen plàstics al mar.

No volen que sigui una activitat puntual i per a diumenge hi ha una convocatòria conjunta amb els veïns de Sant Feliu de Guíxols i de Palamós per continuar recollint tot el que trobin.


A Palamós la neteja s'ha afegit a la reivindicació

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut