Estudiants de Secundària manifestant-se pels carrers de Barcelona
Estudiants de Secundària manifestant-se pels carrers de Barcelona
Barcelona

Els estudiants de Secundària es manifesten contra les retallades

Els estudiants d'ESO, Formació Professional i Batxillerat han sortit de la plaça Universitat de Barcelona amb una pancarta que deia "No a les retallades socials, per una educació pública de qualitat", i han anat fins a la plaça Sant Jaume, on ha finalitzat la manifestació.

Actualitzat
El portaveu del Sindicat d'Estudiants, Daniel Martínez, ha dit que la protesta s'ha convocat en contra de les retallades aplicades en l'educació pública a Catalunya, que ha "massificat" les aules i ha congelat la construcció de noves infraestructures, de manera que hi continua havent uns 20.000 alumnes que fan classe en barracons.

Martínez ha criticat que els sindicats UGT i CCOO no hagin impulsat una vaga general per expressar la desaprovació d'una majoria dels ciutadans a les retallades en educació, sanitat i serveis socials.

"Volem beques, no hipoteques", "Contra les retallades, vaga general", "Els diners dels banquers per als fills dels obrers" i "Artur Mas, a quina mútua vas?" són algunes de les consignes que han cridat els estudiants. Per molts d'ells aquesta era la seva primera protesta ciutadana, segons que han confessat.

Una pancarta oferia un "menú" especial als joves: de primer, "retallades o misèria" i de segon, "atur o desnonament", mentre d'altres duien simples cartolines de colors on es podia llegir: "Educació pública: RIP".

Els representants sindicals dels professors també han fet públiques les seves queixes tot concentrant-se davant del Departament d'Ensenyament per reclamar millores en les condicions laborals dels docents.


Anar al contingut