Santa Coloma de Gramenet

Els estudiants de Secundària abandonen la tancada pel Pla Bolonya i es manifesten pacíficament

Una seixantena d'estudiants de Secundària i universitaris de Santa Coloma de Gramenet han abandonat aquest dissabte a la tarda la tancada a l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma. Després de la tancada de més d'un dia contra el Pla Bolonya al recinte del centre, han realitzat una manifestació pacífica pels carrers del municipi. La Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants de Gramenet del Besòs (CAEGB), que havia convocat unes jornades reivindicatives per aquest cap de setmana, ha qualificat d'èxit la tancada. Agents dels Mossos d'Esquadra han entrat aquest divendres a l'institut per posar fi a la tancada, però al final la direcció del centre ha decidit permetre'ls continuar la protesta.

Actualitzat
El portaveu de la CAEGB, Oriol Corral, ha assegurat que la tancada ha estat un èxit ja que "malgrat la pressió dels Mossos d'Esquadra la direcció ha permès que ens tanquéssim i realitzéssim les activitats previstes".

Tot ha començat aquest divendres al migdia, quan una desena d'estudiants s'han tancat per protestar contra el Pla Bolonya. Després de les classes s'hi han afegit una cinquantena d'estudiants més, que han ocupat el pati del centre. Al vespre s'hi havia convocat un acte de suport als estudiants i un grup de persones format per estudiants, pares d'alumnes i veïns del barri s'han concentrat a l'exterior de l'institut en solidaritat amb els joves tancats.

En rebre un avís del centre, tres furgonetes dels Mossos d'Esquadra amb una trentena d'agents antiavalots han arribat a les onze de la nit d'aquest divendres a l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma per desallotjar els estudiants. Era l'últim recurs de la direcció del centre per treure del recinte els alumnes, que tenien previst celebrar, fins diumenge, unes jornades informatives sobre la LEC i el Pla Bolonya.

Finalment, però, els Mossos no han hagut d'intervenir. Després d'un estira-i-arronsa en què s'ha avisat als alumnes que sortirien detinguts i que els menors d'edat anirien a la Fiscalia de Menors, la direcció ha decidit donar permís als estudiants per mantenir el programa d'activitats fins avui a les sis de la tarda. Al final, una vintena d'alumnes han passat la nit al centre

Aquesta és la segona tancada d'estudiants de Batxillerat en una setmana. Aquest dimecres a la nit una quinzena d'estudiants s'han tancat durant dues hores a l'IES Menéndez y Pelayo de Barcelona en protesta contra la llei d'educació de Catalunya (LEC) i el Pla Bolonya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut