Barcelona

Els estatuts de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música limitaran el mandat del president

L'Orfeó Català, propietari del Palau de la Música Catalana, ha acabat la redacció dels seus estatuts, que tenen com a objectiu evitar que es repeteixi un nou "cas Millet". En aquest sentit, es limitarà el mandat del president vuit anys i, pel que fa a la venda de les propietats immobiliàries, l'última paraula sempre la tindran els socis de l'Orfeó. Un cop acabada la redacció, ara s'obre un període perquè els socis puguin presentar esmenes.

Actualitzat
Les esmenes es debatran el 21 de juliol a l'assemblea general extraordinària en què s'aprovaran els nous estatuts. A partir d'aleshores, ja es podrà posar en marxa el sistema d'eleccions per elegir, democràticament, la junta directiva i el president, un procés que culminarà a la tardor.

Els estatuts, redactats per una comissió presidida per Miquel Roca i Junyent, posen un èmfasi especial a limitar el mandat del president a vuit anys. En els gairebé 120 anys d'història de la Fundació de l'Orfeó Català-Palau de la Música hi ha hagut deu presidents. Entre els que més temps s'hi han estat, hi ha Joaquim Carbó Rovira, que va dirigir la institució durant 29 anys, i Fèlix Millet, que en va ser el president durant 32 anys.

El reglament també limita el mandat de la junta directiva. Els seus membres només podran estar-s'hi un màxim de vuit anys, repartits en dos mandats de quatre anys cadascun. Els membres de l'actual junta directiva en funcions continuaran en l'exercici dels seus càrrecs fins a la presa de possessió de la nova junta.

Sobre la venda o hipoteca d'immobles que siguin propietat de l'Orfeó o que en puguin afectar el patrimoni, els nous estatuts deixen clar que caldrà l'autorització de l'assemblea general de socis.

L'actual organigrama del Palau de la Música està format per les associacions Orfeó i Cor de Cambra, la fundació i el consorci de les administracions públiques. La seva simplificació queda pendent per després de l'elecció del president i de la nova junta directiva.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut