Trànsit de vehicles de Rússia a Finlàndia a través del pas fronterer de Vaalimaa (Reuters/Sasu Makinen)

Els Estats Units urgeixen els seus ciutadans a marxar de Rússia

L'ambaixada nord-americana a Moscou ha recomanat als seus ciutadans que no viatgin a Rússia, i als que ja hi resideixen, que abandonin el país com més aviat millor

Gairebé un "copia i enganxa". El comunicat que l'ambaixada nord-americana a Moscou va publicar el 28 de febrer ha tornat a aparèixer exactament set mesos després.

Moltes coses han canviat en aquests 217 dies de guerra, però la sensació d'escalada dels esdeveniments és la mateixa.

La mobilització parcial anunciada pel Kremlin fa una setmana i la celebració dels referèndums annexionistes en quatre regions ocupades d'Ucraïna han fet pujar el nivell d'alerta, i per això l'ambaixada nord-americana demana ara als seus ciutadans que no viatgin a Rússia, i als que ja hi són, que en marxin al més aviat possible.

El comunicat s'adreça especialment als que tinguin doble nacionalitat, perquè les autoritats russes podrien deixar de reconèixer la nacionalitat nord-americana i aleshores "no podrien tenir l'assistència consular dels Estats Units, i podrien denegar-los la sortida de Rússia", i fins i tot ser susceptibles de ser "reclutats per al servei militar".

També recomanen sortir del país per carretera, ara que "les fronteres encara estan obertes", i, en canvi, la possibilitat de fer-ho amb avió està molt més restringida. Al final de l'escrit recorden que a Rússia "no estan garantits ni el dret a manifestar-se ni la llibertat d'expressió".

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaEleccions Estats Units
Anar al contingut