Estats Units

Els Estats Units prendran les empremtes dels deu dits de les mans a tots els estrangers que aterrin als seus aeroports

La preocupació per la seguretat aèria farà un nou pas als Estats Units. A partir de l'estiu, tots els estrangers que aterrin als aeroports nord-americans hauran de deixar les empremtes dels deu dits de les mans, i les dades passaran a l'arxiu de l'FBI amb l'objectiu de reduir la possibilitat d'atacs terroristes. Ara els aeroports nord-americans només prenen les empremtes de dos dits. Les associacions de drets civils, per la seva part, creuen que l'enduriment dels controls només servirà per posar sota sospita els milions de persones que visiten cada any els Estats Units.

Actualitzat

Les autoritats d'immigració dels Estats Units preveuen prendre les empremtes dels deu dits de les mans a tothom qui vulgui entrar al país i incorporar-les a un banc de dades compartides amb l'FBI. Segons publicava aquest diumenge el dominical britànic "The Observer", la informació que s'obtingui amb aquest mètode, que s'inclou en el marc de la lluita antiterrorista, es compartirà amb altres agències de seguretat, i no s'establirà cap restricció per utilitzar-lo a escala internacional.

Ara els aeroports nord-americans només prenen dues empremtes i l'ampliació a la resta dels dits servirà per fer compatibles les dades de cada visitant amb el banc de dades de l'FBI, segons fonts governamentals. El Departament Nacional dels Estats Units ha dit també que les proves als aeroports començaran aquest estiu.

Aquest pla ja ha estat durament criticat per les associacions de drets civils, que creuen que l'enduriment dels controls només servirà per posar sota sospita els milions de persones que visiten cada any els Estats Units. En aquest sentit, la directora de l'ONG Liberty ha assegurat que "acumular empremtes de passatgers innocents no servirà per dissuadir potencials terroristes". Per la seva banda, el director de Privacy Internacional ha assegurat que "aquesta proposta maníaca converteix milers de viatgers respectuosos amb la llei en sospitosos de terrorisme".

Anar al contingut