El president nord-americà ha ordenat a tots els consolats dels EUA que exigeixin una assegurança mèdica per concedir la visa (Reuters)
El president nord-americà ha ordenat a tots els consolats dels EUA que exigeixin una assegurança mèdica per concedir la visa (Reuters)
Washington

Els Estats Units exigiran als immigrants assegurança mèdica per obtenir el visat

La mesura entra en vigor a partir del 3 de novembre

RedaccióActualitzat

El president nord-americà ha ordenat als consolats dels Estats Units que deneguin les sol·licituds de visats dels immigrants que no tinguin contractada una assegurança mèdica personal o que no pugin pagar per l'atenció sanitària. Aquesta mesura afectarà els immigrants que vulguin i puguin entrar al país de forma legal.

Aquesta nova restricció en matèria migratòria entrarà en vigor el pròxim 3 de novembre.

El comunicat presidencial ordena la "suspensió d'entrada dels immigrants que carregaran financerament el sistema sanitari". Donald Trump assegura que els immigrants tenen una probabilitat tres vegades superior als ciutadans nord-americans de no tenir assegurança mèdica privada. El president nord-americà defensa que això suposa una càrrega econòmica per al sistema de salut que el país no pot assumir:

"Si el nostre sistema d'atenció mèdica afronta els desafiaments causats per l'atenció mèdica no pagada, el govern dels Estats Units està empitjorant el problema en admetre  milers d'estrangers que no han demostrat tenir capacitat per pagar per les seves despeses mèdiques."

"Els immigrants que entren en aquest país no haurien de ser una càrrega per al nostre sistema sanitari i, en conseqüència, per als contribuents nord-americans".

Aquesta mesura s'inclou en una nova estratègia de Donald Trump que busca no només reduir la immigració irregular a la frontera de Mèxic, sinó també la immigració que entra de forma legal, amb visa concedida, al país.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Migracions
Anar al contingut