vaixell
La guàrdia costanera nord-americana va enfonsar el pesquer amb artilleria a 180 metres de la costa d'Alaska.
Alaska

Els Estats Units enfonsen el vaixell fantasma arrossegat pel tsunami del japó de fa un any

La guàrdia costanera dels Estats Units ha enfonsat aquest dijous el vaixell que va quedar a la deriva arran del tsunami del Japó de l'11 de març de l'any passat, i que havia arribat ara a les costes d'Alaska. Els guardacostes van disparar amb artilleria contra el pesquer per aconseguir el seu propòsit, ja que consideren que era un risc per a la navegació perquè anava sense rumb i sense llums. La nau ha quedat enfonsada a 180 milles de la costa.

RedaccióActualitzat
El vaixell, el "Tyon Un Maru", es trobava en estat d'abandonament i formava part del milió i mig de tones de residus que el govern japonès calcula que el tsunami va arrossegar mar endins, la major part de les quals podrien començar a arribar a la costa oest dels Estats Units i del Canadà.

La guàrdia costanera nord-americana desconeix la quantitat de combustible que portava el pesquer, localitzat fa un parell de setmanes a l'oest del Canadà, però consideren que no hi ha risc mediambiental.

El vaixell, de 65 metres d'eslora, es dedicava a la pesca del calamar i estava ancorat al port de l'illa japonesa de Hokkaido quan, l'11 de març de l'any passat, un tsunami va arrasar la costa del Japó.

El pesquer navegava a la deriva davant la costa d'Alaska, una zona on hi ha molt de trànsit de vaixells.

Anar al contingut