Berlín

Els Estats Units amenacen d'excloure Rússia del G8 i bloquejar-ne l'ingrés a l'OMC

El conflicte del Caucas podria acabar amb greus conseqüències per a Rússia si els Estats Units arriben a complir les seves amenaces. El secretari d'Estat de Comerç nord-americà, Carlos Gutierrez, ha amenaçat d'excloure Moscou del G8, el grup de les vuit nacions més industrialitzades del planeta, i de bloquejar el previst ingrés de Rússia a l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

Actualitzat
Els pols entre Occident, liderats pels Estats Units, i Rússia en el context del conflicte de Geòrgia i Ossètia del Sud tenen aquest cap de setmana un nou capítol. El màxim responsable de Comerç del l'administració Bush ha advertit el Kremlin que "va camí de maniobrar cap a una situació molt difícil". Ho ha fet a través d'una entrevista al setmanari alemany "Der Spiegel".

Carlos Gutierrez ha ressaltat que fins ara els Estats Units han avalat Rússia quan es tractava d'integrar aquest país en la comunitat mundial, donant suport a la seva entrada al grup dels vuit països més industrialitzats o celebrant el seu desig d'ingressar a l'OMC. Seguidament, però, ha advertit que "tot això ara està en joc" i ha subratllat que Occident no pot començar a retirar opcions de la taula en aquest conflicte.
Anar al contingut